به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، این برنامه سه دههای که قصد دارد کودکان فقیر را به مدرسه سوق دهد و تغذیه اولیه آنها را فراهم کند، تأثیر تورمی غذا بر نیازمندان کشور و نابرابری رو به رشد در سریعترین رشد اقتصادی بزرگ جهان را تسکین میدهد.
مصاحبه رویترز با ۲۱ معلم مدرسه در چهار ایالت، ۱۲ خانواده و محقق نشان میدهد که مدارس مجبور شدهاند مواد اصلی را کم کنند زیرا بودجه وعدههای غذایی تحت این طرح طی دو سال گذشته با وجود افزایش قیمت موادغذایی افزایش نیافته است. دادههای موجود در این طرح نشان میدهد که این برنامه حدود ۱۲۰ میلیون کودک را در یک میلیون مدرسه دولتی تا کلاس هشتم تحت پوشش قرار میدهد و معلمان و مدیران مدرسه کیفیت غذای ارائه شده را مدیریت میکنند.
کارشناسان اظهار کردند، در حالی که دولت غلات رایگان برای این وعدههای غذایی فراهم میکند، اما کاهش سایر مواد مغذی مانند سبزیجات، حبوبات، شیر و تخممرغ را به دلیل بودجه ناکافی جبران نمیکند.
برخی از دانشآموزان در این مدارس، اغلب اولین وعده غذایی را در مدرسه میخورند، اما افزایش قیمت غذا باعث تغییر در طعم و مزه غذا شده است، زیرا افزایش هزینه روغن پخت وپز، سبزیجات و سیبزمینی، فراهم کردن یک وعدهغذایی مغذی برای دانشآموزان را دشوار کرده است.
بررسیها نشان داد که تورم موادغذایی هند بین ژوئن ۲۰۲۰ تا ژوئن ۲۰۲۴ به طور متوسط ۶.۳ درصد، در حالی که در چهار سال گذشته ۲.۹ درصد بوده است. در ماههای جولای و آگوست اندکی کاهش یافت، اما انتظار میرود دوباره افزایش یابد.