به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، آمار تولید کل زنجیره آهن و فولاد کشور در مجموع پنج ماهه سال جاری نشان میدهد که میزان رشد تولید فولاد ایران در دو ماهه ابتدایی امسال تبدیل به روند کاهشی شده است؛ محدودیتهای برقی نسبت به سال گذشته، تولید پنج ماهه فولاد میانی کشور را حدود ۷۰۰ هزار تن به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیون دلار کاهش داده است.
طبق آمار، بیشترین رشد تولید زنجیره فولاد در آهن اسفنجی و کنسانتره سنگآهن به ترتیب با ۱۱.۶ و ۹.۶ درصد بوده است؛ این درحالیست که در مقابل، بیشترین نرخ افت تولید زنجیره فولاد در نبشی و ناودانی، میلگرد و شمش فولادی به ترتیب با ۱۳.۶ و ۹.۲ و ۷.۹ درصد کاهش بوده است.
همانطور که اشاره شد، تولید آهن اسفنجی بیشترین رشد تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است؛ طی پنج ماهه امسال، ۱۷ میلیون و ۵۰۶ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به آمار تولید آن در مدت مشابه سال گذشته به میزان ۱۵ میلیون و ۶۹۳ هزار تن، رشد ۱۱.۶ درصدی را نشان میدهد.
پس از آن طی این مدت، بالغ بر ۳۰ میلیون تن (۳۰ میلیون و ۶۰ هزار تن) کنسانتره سنگآهن تولید شده که ۹.۶ درصد بیش از ۲۷ میلیون و ۴۱۷ هزار تن تولید شده در مدت پنج ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۲ است.
تنها مقطع فولادی که میزان تولید آن نسبت به پنج ماهه سال گذشته افزایش تولید را ثبت کرده، مقاطع تخت فولادی با رشد ۵.۷ درصدی است که از چهار میلیون و ۲۱ هزار تن به چهار میلیون و ۲۴۹ هزار تن افزایش داشته است.
تولید در سایر زنجیره آهن و فولاد کشور، متاسفانه با افت تولید مواجه شده است؛ مدت مذکور سال جاری ۲۷ میلیون و ۷۰۰۰ تن گندله سنگآهن تولید شده که نسبت به ۲۷ میلیون و ۶۳۰ هزار تن تولیدی در پنج سال گذشته، دو درصد کمتر شده است.
در پنج ماهه نخست امسال، به ترتیب ۹ میلیون و ۱۶۸ هزار تن محصولات فولادی و ۱۲ میلیون و ۱۶۸ هزار تن فولاد میانی تولید شده که در مقایسه با ۹ میلیون و ۴۲۵ هزار تن محصول فولادی و ۱۲ میلیون و ۸۶۹ هزار تن فولاد میانی تولید شده در پنج ماهه نخست سال گذشته، به ترتیب ۲.۷ درصد و ۵.۴ درصد افت تولید را نشان میدهند.
در نهایت تولید مقاطع طویل فولادی از ابتدای سال جاری تا پایان مرداد ماه به میزان چهار میلیون و ۹۱۹ هزار تن تولید شده که نسبت به پنج میلیون و ۴۰۴ هزار تن تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، افت ۹ درصدی را ثبت کرده است.