پایان ریخت و پاش عربستان برای نفت

پایان ریخت و پاش عربستان برای نفت

یک بانک آمریکایی پیش‌بینی کرد عربستان سعودی تا پایان دهه جاری، کمتر از آنچه که ابتدا، در هدف سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری در بخش‌های استراتژیک پیش‌بینی شده بود، به صنعت نفت اختصاص دهد.

به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، گروه گلدمن ساکس در گزارشی پیش‌بینی کرد عربستان سعودی احتمالا تا سال ۲۰۳۰، حدود ۷۳ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌ها را به بخش‌های غیرنفتی هدایت خواهد کرد که نسبت به تخمین قبلی این بانک از ۶۶ درصد، به منزله یک تغییر است.

افزایش تخصیص منابع مالی به سرمایه‌گذاری‌های غیرنفتی، تنها یک چهارم بودجه  را برای بخش‌های نفتی باقی می‌گذارد. عربستان سعودی بر روی صنایعی از جمله فلزات و مواد معدنی، حمل‌ونقل و لجستیک و دیجیتالی‌سازی تمرکز می‌کند که تنوع سازی از نفت را ممکن می‌سازد.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، تحت برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، اقتصاد این کشور را به روی بخشهای جدید گشوده و در بخش‌های جدید سرمایه‌گذاری و به تغییر تصویر عربستان پرداخته است. هدف بزرگ دولت عربستان در این برنامه، کاهش وابستگی به درآمد فروش نفت خام است.

فیصل العظمه، رئیس تحقیقات سهام CEEMEA در گلدمن، در گزارشی نوشت: اگرچه هزینه سرمایه در بخش نفت، احتمالا تا سال ۲۰۲۸، به میزان ۴۰ میلیارد دلار کاهش می یابد، گاز طبیعی همچنان یکی از مشارکت کنندگان کلیدی در برنامه های کربن زدایی، توسعه و تنوع اقتصادی عربستان سعودی خواهد ماند.

با توجه به اینکه قیمت نفت برنت در حال حاضر حدود ۸۰ دلار در هر بشکه است و تولید نفت عربستان به حدود ۹ میلیون بشکه در روز کاهش یافته، ریاض با تهدید فزاینده افزایش کسری بودجه مواجه است. درآمدهای نفتی عربستان سعودی نسبت به سال ۲۰۲۲، که قیمت نفت به طور متوسط ‌نزدیک به ۱۰۰ دلار در هر بشکه بود، حدود یک سوم کاهش یافته است.

کسری بودجه عربستان سعودی در سه ماهه دوم، به ۱۵.۳ میلیارد ریال (۴.۱ میلیارد دلار) رسید که نشان می دهد این کشور تا چه حد به درآمدهای هیدروکربنی وابسته مانده است. مقامات سعودی پیش‌بینی می‌کنند که بودجه، حداقل برای چندین سال با مشکل مواجه شود.

گلدمن بر اساس تحقیقات خود، پیش‌بینی می‌کند که کسری بودجه عربستان سعودی، امسال به ۴.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش یابد که نسبت به ۲ درصد در سال گذشته، بالاتر خواهد بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، طبق تحقیقات گلدمن، با افزایش سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر، پیشرفت در تامین مالی بخش‌های جدید در عربستان سعودی، رو به رشد است. انرژی پاک، ۲۳۵ میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند که در مقایسه با برآورد قبلی ۱۴۸ میلیارد دلار، بالاتر خواهد بود زیرا عربستان سعودی، هدف ظرفیت خود را تا پایان دهه جاری، ۲ برابر می‌کند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=17999

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: