به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، سید مهدی فرحی امروز در سفر یک روزه به سمنان و در جمع فعالان اقتصادی، روسای اتاق اصناف استان و روسای اتحادیههای صنفی استان، با اشاره به وجود سه میلیون و ۳۰۰ هزار واحد صنفی در کشور، اظهار کرد: حدود یک درصد کل واحدهای کسب کل کشور در استان سمنان است.
وی با اشاره به لزوم بهروز کردن روشهای نظارت بر کالاها، گفت: نظارتهای چشمی، دستی و انسانی دیگر کارآیی لازم را ندارد و باید با پیش رفتن به سمت سیستمی و شبکههای مجازی بهگونهای شود که هر جا تخلفی دیده شد، مردم بتوانند بهصورت پیام، صوت و عکس، موارد را گزارش دهند.
او از ارتقای سامانه ۱۲۴ در آینده نزدیک خبر داد و افزود: طبق ارزیابیهای انجامشده این سامانه برای ۶۰ درصد مردم شناخته شده است که با ارتقای آن و نصب یک اپلیکیشن روی گوشی میتوان از طریق نوشتاری، شنیداری و تصویری نظارتهای مردمی را پای کار آورد.
قائممقام وزیر صمت از راهاندازی سامانه «رستا» برای تسهیل در توزیع کالاها در سراسر کشور در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در این سامانه که تاکنون فقط برای توزیع لاستیک بود، در گامهای بعدی کالاهایی مانند روغن موتور و دیگر کالاهای اساسی مردم توزیع میشود.
وی از تولید، واردات، صادرات، توزیع، نظارت و تعزیرات بهعنوان شش حلقه ارزشساز تنظیم بازار یاد و اظهار کرد: زنجیره تولید مرتبط با صنایع است، در زنجیره واردات و صادرات باید کالاهای مورد نیاز مردم وارد شود و کالاهای اضافه با هدف پیشگیری از مخدوش شدن تولید صادر شود.
او ادامه داد: در حلقه توزیع که بسیار مهم است باید مکانیزمهای توزیع کالا اصلاح شود که در این زنجیره با بهرهگیری از روشهای توزیع کالا در پنج کشور مختلف، راهکارهای مناسبی احصا و در قزوین با موفقیت انجام شده است و بهزودی با قرار گرفتن در سامانه «رستا» برای کل کشور اجرایی میشود.
فرحی بیان کرد: در زنجیره نظارت و بازرسی باید روشهای سنتی و غیرکارآمد که گاهی در آن آفتهایی نیز دیده میشود، کنار گذاشته شود و در زنجیره تعزیرات نیز با انجام همه کارها باید قدرت حاکمهای وجود داشته باشد تا با تخطیکنندگان و متخلفان برخورد کند که همه این موارد با ارتقای سیستمهای موجود به اینترنت و اینترانت و اپلیکیشنهای پیشرفته در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، بازدید از برخی شرکتها، نشست با فعالان اقتصادی و شرکت در جلسه شورای اداری صمت استان از برنامههای سفر یک روزه قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی به استان سمنان بود.