به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: ما کشور را برای انجام واکسیناسیون علیه تب برفکی دامها به دو منطقه از نظر اقلیمی تقسیم کردیم و طبق برنامهریزی انجام شده در فاز نخست، عملیات واکسیناسیون علیه بیماری تب برفکی برای ۳۰ میلیون راس دام سبک و دو میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سنگین روستایی و عشایری واجد شرایط توسط اکیپهای دامپزشکی در ۱۷ استان معتدل و سردسیری انجام میشود.
رضا اسدی افزود: فاز نخست واکسیناسیون تب برفکی در استانهای سرد و معتدل از ۱۰ تیر آغاز شده و تا ۱۰ شهریور امسال ادامه خواهد داشت و فاز دوم آن نیز از ۱۰ آذر آغاز و ۱۰ بهمن امسال پایان مییابد.
وی ادامه داد: ۱۷ استان معتدل و سردسیری که فاز نخست واکسیناسیون برای مبارزه با بیماری ویروسی تب برفکی آغاز شده از جمله البرز، تهران، همدان، مرکزی، اصفهان و چهارمحال و بختیاری هستند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور در مورد استانهای گرمسیر نیز تصریح کرد: فاز نخست واکسیناسیون دامهای سبک و سنگین روستایی و عشایری علیه تب برفکی در ۱۵ استان گرمسیر از یکم شهریور تا ۳۰ مهر و فاز دوم آن از یکم بهمن تا ۲۹ اسفند برنامهریزی شده است.
وی پیشبینی کرد که در استانهای گرمسیری ۳۳ میلیون راس دام سبک و ۱.۵ میلیون راس دام سنگین روستایی و عشایری علیه بیماری تب برفکی واکسینه شوند.
اسدی گفت: نزدیک به ۷۲۰ اکیپ از بخش دولتی و خصوصی عملیات واکسیناسیون دامها را به صورت رایگان در کشور انجام میدهند.
وی خاطرنشان کرد: کل واکسن مورد نیاز تب برفکی برای جمعیت دامی واجد شرایط در سال جاری تامین شده و این واکسنها تولید داخل کشور هستند.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، هدف از واکسیناسیون دامهای کشور را ایجاد یک چتر یکپارچه و هماهنگ و ایجاد یک سیستم ایمنی کامل عنوان کرد.
وی با بیان اینکه بیماری تب برفکی دارای واگیری بالایی است، از دامداران روستایی و عشایری خواست در کنار واکسیناسیون دامها، اصول بهداشتی، قرنطینهای و امنیت زیستی را در دامداریهای خود برای کنترل و پیشگیری از بیماری رعایت و تا آنجا که مقدور است از تردد دامها به ویژه در زمان واکسیناسیون خودداری کنند.
اسدی افزود: دامداران در صورت ضرورت تردد و جابهجایی دامهایشان، با ادارات دامپزشکی استانها هماهنگ کنند.
وی در مورد تاثیر تغییرات اقلیمی بر وضعیت دامهای کشور گفت: تغییرات اقلیمی علاوه بر اینکه بر سیستم متابولیک دام تاثیر میگذارد، موجب تغییر الگوهای اکوسیستمی و یک سری تغییرات غیربیماریزا مربوط به متابولیسم دامها میشود، از این رو با افزایش دما، دامداریها به ویژه دامداریهای صنعتی باید همواره تحلیل و آنالیزی از مصرف آب و خوراک دامهای خود از نظر موادی همچون مواد آلی، معدنی و فلزات سنگین داشته باشند.
بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: دامداران به محض آن که در آنالیز مصرف آب و خوراک دام خود با افزایش و یا کاهش این مواد روبرو شدند در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی برای اقدامات کنترلی مراجعه کنند.