به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا ، علی عسکری با بیان اینکه امسال جمعیت زیادی از زوار از طریق مرز شلمچه به کربلا و نجف مشرف می شوند، اظهار کرد: به همین دلیل قصد داریم بخش دریایی را فعال کنیم و بخشی از زوار را از طریق دریا به سمت عراق بفرستیم.
وی افزود: جلسات متعددی با طرف عراقی طی یکسال گذشته برگزار کردیم که در نهایت منجر به این شد که اگر اتفاق خاصی پیش نیاید، امسال در مقطع اربعین حسینی بخشی از زوار را از طریق اسکله یا پایانه مسافربری بندر خرمشهر به بندر بصره منتقل کنیم.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر ادامه داد: فاصله بندر خرمشهر تا اسکله بصره ۱۹مایل دریایی یا ۳۷ کیلومتر است. این مسافت ۴۵ دقیقه تا یکساعت و ربع با شناورها طی می شود که بسته به سرعت شناور دارد.
وی تصریح کرد: برای این موضوع یک پایانه مسافری مجهز بینالمللی در بندر خرمشهر داریم و احیا کردیم. یک شناور هم از طریق بخش خصوصی تهیه شده است که بخش خصوصی سفر را انجام دهد. این شناور ظرفیت ۳۲۰ نفری دارد. البته باید موسسات استاندارد ظرفیت آن را تایید کنند.
عسکری عنوان کرد: در مرکز بصره اسکله ای به نام کرنش وجود دارد که امکانات موقتی در آنجا راه اندازی شده است. زوار در آنجا پیاده میشوند و کارهایشان را انجام می دهند و از آنجا به وسیله وسایل حمل و نقلی از جمله تاکسی و اتوبوس به نجف و کربلا اعزام خواهند شد.
وی در ادامه گفت: علاوه بر بندر خرمشهر هماهنگی هایی در بندر آبادان نیز انجام شده است. رو به روی بندر آبادان، عراقیها اسکله ای ایجاد کردهاند که فعالیت های مسافری و تجاری را انجام می دهد. اگر کسی بخواهد از این مسیر هم به عراق برود امکان پذیر است که البته مسیر کمی سخت است.
مدیر کل بندر و دریانوردی خرمشهر در پاسخ به این سوال که آیا قیمت بلیت شناورها مشخص شده است یا خیر، گفت: در آخرین نشستی که با عراقی ها داشتیم پیشنهاد دادیم یک سفر آزمایشی با شناورها با حضور کارشناسان دو طرف از خرمشهر به بصره داشته باشیم و هزینه ها محاسبه شود و به عددی با بخش خصوصی برسیم. عراقیها نیز اعلام کرده اند که تا جایی که امکان داشته باشد در بخش عوارض بندر و هزینه ها معافیت ایجاد خواهند کرد. در واقع هدف این است که بتوانیم یک سفر ارزان برای زائران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هنوز قیمتها مشخص نشده است، تاکید کرد: با مشخص شدن قیمتها اطلاع رسانی دقیقی در خصوص آن و نحوه تهیه بلیت انجام خواهد شد.