افزایش ضریب تبدیل برنج با ورود کمباین‌های تخصصی و اصلاح شالیکوبی‌ها

افزایش ضریب تبدیل برنج با ورود کمباین‌های تخصصی و اصلاح شالیکوبی‌ها

مجری طرح گندم و برنج کشور اعلام کرد: ضریب تبدیل برنج با ورود کمباین‌های جدید و تخصصی، اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها و مدیریت مناسب در شالیزارها در حال افزایش است.

به گزارش اقتصاد نگار به نقل از ایسنا، به نقل از  وزارت جهادکشاورزی، سهراب سهرابی گفت: در گذشته ضریب تبدیل برنج پایین بود و با توسعه مکانیزاسیون در مزارع، بهبود مدیریت مزرعه و اصلاح ساختار شالیکوبی در سطح کشور رو به رشد است.

وی با اشاره کاهش ضایعات برنج با ورود ماشین‌آلات تخصصی به شالیزارها از دهه ۸۰ اظهار کرد: ورود کمباین‌های جدید برنج و همچنین اصلاح ساختار شالیکوبی‌ها موجب کاهش ضایعات برنج در زمان برداشت و پس از برداشت شده است.

سهرابی ادامه داد: برنجکاران در گذشته با خرمن‌کوب، برنج‌ها را می‌کوبیدند و یا از کمباین‌های برداشت غلات در شالیزارها استفاده می‌کردند که هم شکستگی در دانه برنج ایجاد می‌کرد و هم ضایعات و ریزش زیادی در زمان برداشت محصول داشت.

مجری طرح گندم و برنج کشور درباره مزیت‌های این کمباین‌ها گفت: کمباین‌های جدید برنج به علت داشتن تکنولوژی‌های نوین به راحتی وارد شالیزارها می‌شوند و به موقع و در بهترین زمان ممکن عملیات برداشت محصول برنج را انجام می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد که از دهه ۸۰ مکانیزاسیون در زراعت برنج در ایران آغاز شد و از آن دوران تاکنون با حمایت دولت‌ها، ماشین‌آلات تخصصی برنج به شالیزارها راه یافتند که منجر به کاهش هزینه‌های تولید و سختی کار و موجب افزایش عملکرد و تولید در مزارع برنج شدند.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesadnegar.com/?p=15502

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: