به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، علیرضا مهاجر با بیان اینکه با استفاده از نتایج تحقیقات، امسال به طور یقین خودکفایی در تولید گندم محقق میشود و هیچ دلیل و توجیهی برای واردات وجود ندارد، اظهار کرد: اگر امروز مدعی هستیم به خودکفایی در تولید گندم میرسیم به دلیل افزایش امیدواری کشاورزان نسبت به پرداخت به موقع بهای گندم خریداری شده در سالهای گذشته است که ضروری است بهای گندم خریداری شده سال جاری هم زودتر پرداخت شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی افزود: نتیجه امیدواری کشاورزان در خودکفایی تولید گندم و جو و تداوم خودکفایی، صرفهجویی میلیاردها دلار ارز سالانه و تأمین امنیت غذایی است.
بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی مهاجر با بیان این که گندم تولیدی در ایران به دلیل وجود آفتاب مداوم در طول دوره رشد، بهترین نوع گندم است که همه نیازهای بخش صنعت و خبازیها را تامین میکند، افزود: با بکارگیری نتایج تحقیقات، پروتئین گندم تولیدی در ایران ۲ تا ۳ درصد و قدرت آرد نانواییها نیز افزایش یافته است.
محمد زمانیان – رئیس موسسه تحقیقات، تهیه و اصلاح نهال و بذر – هم در این راستا گفت: تاکنون از سوی این موسسه حدود ۲۰۸ رقم بذر غلات شامل ۱۴۳ رقم گندم، ۴۸ رقم جو، ۱۴ رقم دورم و سه رقم تریتیکاله تولید و در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
وی افزود: سالانه در بخش غلات ۱۵۰ تا ۲۰۰ پروژه تحقیقاتی متناسب چهار اقلیم سرد، معتدل، گرم و مرطوب شمال و گرم و مرطوب جنوب کشور انجام میشود.