به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، این رویداد به همت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی صنایع پتروشیمی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و با حضور صنعتگران پتروشیمی، محققان و شرکتهای دانشبنیان برگزار خواهد شد.
بنا به نامگذاری سال ۱۴۰۳ توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، ضرورت حمایت از فناوران و شرکتهای دانشبنیان با هدف تقویت و رشد تولید کشور بر پایه علوم و فناوریهای نوظهور دوچندان شده است. صنعت پتروشیمی از جمله مهمترین صنایع پیشران کشور است که نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و ارزآوری برای کشور ایفا میکند. به دلیل کامل نبودن زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی در کشور، بسیاری از خوراکهای پتروشیمی از خارج از کشور وارد شده و این امر منجر به خامفروشی یا حداقل نیمهخامفروشی محصولات پتروشیمی در ایران شده است.
مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری همراه با ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته در نظر دارد تا با تمرکز بر این صنعت راهبردی، ضمن بررسی و شناسایی چالشهای موجود، به شبکهسازی میان دانشبنیانهای کشور و صاحبان صنایع پتروشیمی کمک کند.
این امر به وسیله ابزارهای حمایتی کشور که در اختیار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان قرار دارد، اعم از اعتبارات در نظر گرفته شده در قانون جهش تولید دانشبنیان، ساخت بار اول، اعطای تسهیلات و تضامین با عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و … انجام خواهد شد.
در پتروآفرین با نگاه دقیق به نیازهای اساسی و مشترک مجتمعهای صنعتی پتروشیمی کشور و نیازهای بازار حال و آینده پایین دستی زنجیره ارزش پتروشیمی و با بکارگیری توان دانشمندان متخصص صنعت پتروشیمی و شرکتهای دانشبنیان، گامهایی اساسی در مسیر توسعه فناوریهای راهبردی، ساخت تجهیزات و دانش طراحی در این صنعت برداشته میشود.
همچنین، شرکت ملی پتروشیمی ایران با شبکهسازی میان مجتمعهای پتروشیمی خصوصی و دولتی توسط معاونت پژوهش و فناوری و خودکفایی و شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، هدایت علمی و اجرایی این طرح را به عهده خواهد داشت.
مراسم افتتاحیه سکوی پتروآفرین در اولین روز از بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور مسئولان و بازیگران صنعت پتروشیمی کشور و شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه برگزار خواهد شد. در این مراسم نمایندگانی از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته حضور خواهند داشت و به تبادل نظر در این زمینه خواهند پرداخت.
از اهداف پتروآفرین میتوان به مواردی همچون بومیسازی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی، رفع چالشها و نیازهای اساسی صنعت پتروشیمی در حوزه تجهیزات، استفاده از سازوکار اعتبار مالیاتی ذیل قانون جهش تولید دانشبنیان، اعطای تسهیلات و حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی و بهرهگیری از ارتباطات بینالمللی معاونت علمی در راستای تقویت همکاریهای فناورانه بینالمللی اشاره کرد.
همچنین همراه با این رویداد، قرارداد ساخت بار اول یکی از تجهیزات موردنیاز در صنعت پتروشیمی میان یک شرکت دانشبنیان و یک مجتمع پتروشیمی منعقد خواهد شد و از فراخوان جدید ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته با عنوان «جمعآوری کربن» رونمایی خواهد شد.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، این رویداد(رونمایی از پتروآفرین)، ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳، از ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۶:۳۰ در سالن کنفرانس شماره یک در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.