به گزارش اقتصادنگار، جواد اوجی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مصرف بنزین در ایام ۱۴ روز عید، تقریباً نزدیک ۶ تا ۷ میلیون لیتر نسبت به سال گذشته رشد کرده است.
وی افزود: قانونگذار در قانون بودجه ۱۴۰۳، وزارت نفت را مکلف کرده تا ۹۵ درصد عملیات سوختگیری از طریق کارتهای سوخت شخصی افراد انجام شود و ما مکلف به اجرای این قانون هستیم.
وزیر نفت یادآور شد: با اطلاعرسانیهایی که صورت خواهد گرفت بعد از پایان سفرهای نوروزی این قانون را اجرایی خواهیم کرد.
اوجی یادآور شد: این اقدام در هفتههای آتی با هدف مدیریت مصرف بنزین انجام میشود. نزدیک ۱۹ و نیم میلیون کارت سوخت برای خودروهای شخصی صادر شده است. امروز هم همکاران ما در کوتاهترین زمان کارت سوخت را صادر میکنند، بنابراین خواهش میکنم هموطنان برای عملیات سوختگیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنند.
وزیر نفت یادآور شد: ما در ایام نوروز روزهایی تجربه کردیم که نزدیک ۱۵۲ میلیون لیتر مصرف بنزین را شاهد بودیم. تولید ما نیز روزانه ۱۱۴ تا ۱۱۵ لیتر در روز است. تمام پالایشگاههای ما ۲۴ ساعته در حال فعالیت هستند.
وی گفت: اگر یک پالایشگاه ۱۰۰ هزار بشکهای احداث کنیم که حداقل سه تا چهار سال زمان میبرد و حداقل ۳ تا ۴ میلیارد دلار بار مالی دارد، ۸ تا ۱۰ میلیون بنزین تولید میکند. این یعنی ما باید سالی چهار پالایشگاه احداث کنیم که این میزان از مصرف را در مواقع اضطرار و این میزان مصرف، شرایط را کنترل کنیم.
اوجی تاکید کرد: به همکاران گفتهایم یک هفته تا ۱۰ روز این موضوع اطلاعرسانی شود و هر هموطنی با کارت سوخت شخصی خود عملیات سوختگیری را انجام دهد. نزدیک یک سال است ما در زمینه صدور کارت سوخت خودرو اطلاعرسانی کردیم و از یک ماه زمان به کمتر از دو تا یک هفته این میزان را کاهش دادیم.
وزیر نفت تصریح کرد: این اقدام ربطی به افزایش قیمت بنزین ندارد، ما از روشهای غیرقیمتی استفاده میکنیم تا مصرف سوخت را کنترل کنیم.
وی با بیان اینکه خودروهای دوگانهسوز هم حتماً از سهمیه گاز خود استفاده کنند، اظهار کرد: به خودروسازان هم اعلام میکنیم که به گازسوزکردن خودروها در کنار هیبرید کردن خودروها توجه کنند. امروز ظرفیت جایگاههای CNG روزانه تا ۳۵ میلیون مترمکعب است، اما مصرف روزانه، عدد ۲۰ تا ۲۲ میلیون مترمکعب را نشان میدهد.
اوجی تاکید کرد: وزارت نفت هم به صورت مجانی برای خودروهای عمومی به سمت گازسوزکردن حرکت کرده است و از خودروسازان هم میخواهیم که در این زمینه برای تولید خودروی گازسوز با ما همکاری کنند.
به گزارش ایسنا، این تبصره بر سخنان وزیر نفت وارد است که در صورت صدور کارتهای سوخت تا یکماه دیگر از سوی پلیس، استفاده از کارت های سوخت شخصی الزامی میشود.
پیش از این اعلام شده بود که فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظف است با همکاری وزارت نفت حداکثر تا پایان تیرماه ۱۴۰۳ دوره تحویل کارت هوشمند سوخت به متقاضیان را به کمتر از یک هفته کاهش دهد. پس از تحقق این امر وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت تابعه ذیربط تصمیمی اتخاذ نماید که حداقل نود و پنج درصد (۹۵%) خودروهای بنزینسوز و نفت گازسوز صرفاً از کارتهای سوخت مختص خودرو استفاده نمایند.
این همان تکلیف قانونی بودجه است؛ یعنی اول باید دوره تحویل کارت از سوی فراجا به یک هفته برسد و اگر این اتفاق افتاد وزارت نفت مکلف است به گونهای تدبیر کند که ۹۵ درصد سوختگیری با کارتهای سوخت شخصی انجام شود.
این فرآیند پیش از این به موازات تصمیم گیری درباره قیمت بنزین انجام میشد ولی برجسته کردن استفاده صرف از کارتهای سوخت شخصی بدون مقدمات و زمینهسازیهای لازم باعث التهاب خواهد شد.