به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، چین و روسیه در سالهای اخیر پس از ممنوعیت واردات نفت خام و سوخت روسیه توسط غرب و اعمال سقف قیمتی بر فرآوردههای نفتی روسیه توسط گروه هفت، روابط تجاری نزدیکتری به خصوص در تجارت نفت، برقرار کردهاند.
طبق گزارش خبرگزاری روسی تاس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در نشست روزانه خود به خبرنگاران گفت: فشار بیسابقه آمریکا و اتحادیه اروپا بر چین از جمله در خصوص روابط با ما، ادامه دارد. این وضعیت، البته مشکلات خاصی را ایجاد میکند، اما به مانعی برای توسعه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی ما تبدیل نخواهد شد.
سخنگوی کرملین در اظهار نظر درباره گزارشهایی مبنی بر عدم همکاری تعدادی از بانکهای چینی برای پردازش پرداختهای روسیه به یوان، گفت: روسیه و چین به لطف ماهیت ویژه روابطشان، ابزارهایی برای غلبه بر این مشکلات دارند.
روزنامه روسی ایزوستیا روز پنجشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش کرد چندین بانک چینی، پردازش پرداختها به یوان چین از روسیه را متوقف کردهاند.
به گفته منابع ایزوستیا، بانک پینگ آن و بانک نینگبو، پردازش پرداخت را متوقف کردهاند، در حالی که بانکهای دیگر، از جمله بانک دی بی اس، بانک گریت وال وست چاینا و بانک چاینا ژیشانگ، محدودیتهایی را برای عملیات پرداخت از جانب روسیه، اعمال کردهاند.
در بازار نفت، چین در یک سال و نیم گذشته به بزرگترین واردکننده نفت خام روسیه تبدیل شده است، زیرا غرب پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، نفت روسیه را تحریم کرده و سقف قیمت را برای محدود کردن درآمد نفتی مسکو اعمال کرد.
بلومبرگ اوایل هفته جاری با استناد به دادههای شرکت کپلر از ردیابی نفتکشها گزارش کرد که چین قرار است در مارس، حجم بالایی نفت از روسیه وارد کند، زیرا بزرگترین واردکننده نفت خام جهان، در حال خرید محمولههایی است که هند از دریافت آنها اجتناب میکند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، انتظار میرود چین در ماه میلادی جاری، ۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت روسیه را دریافت کند، زیرا پالایشگاهها مشغول واردات کم سابقه نفت سوکول روسیه هستند که هند اخیرا از خرید آن روی برگردانده است.