به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، عباس هاشمی، دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران، در نامهای به سید مجید رضوی، رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به جایگاه صنعت لوازم خانگی به عنوان دومین صنعت پیشران و ابزار کارآمد کشور در توانمندسازی اقتصاد بدون نفت و توسعه اشتغال صنعتی کشور و ضرورت پشتیبانی و بهبود شرایط حاکم بر محیط کسب و کار این صنعت، گفته که علیرغم کسب توفیقات حاصل شده در توسعه کمی و کیفی صنعت لوازم خانگی در طول نزدیک به پنج سال گذشته توسط واحدهای تولیدی فعال، افزون بر مشکل جاری معیشت مردم و کاهش توان خرید خانوادهها، کماکان برخی مشکلات کلیدی و ریشهای وجود دارد.
جولان انواع کالاها و محصولات فاقد اصالت و افزایش قاچاق (چه از منظر محصولات نهایی و چه اجزاء و قطعات) از جمله این مشکلات عنوان شده که در بازار داخلی مانعی جدی بر استمرار پیشرفت این صنعت است.
هاشمی در ادامه این نامه تاکید کرده که در این راستا برنامهریزیها و سرمایهگذاریهای مختلف صورت گرفته توسط واحدهای تولیدی در توسعه خطوط مختلف تولید گروههای کالایی، نه تنها به رشد صنعت کمک کرده، بلکه به بهبود شاخصهای کلان اقتصادی مثل صادرات غیر نفتی، اشتغالزایی، سهم ارزش افزوده، تولید ناخالص ملی، مصرف انرژی و… نیز اثرگذار بوده است. اما عرضه محصولات قاچاق به هر شکل و عنوان در بازار موجب اختلال در نظام اقتصادی و آسیبهای جدی به چرخه تولید، تهدید تجارت و رقابت سالم، افزایش هزینه دولت، کاهش نرخ اشتغال، کاهش میل به سرمایهگذاریهای مولد داخلی بوده است.
در ادامه این نامه انجمن صنایع لوازم خانگی ایران تقاضا کرده برای کاهش خسارات پدیده مخرب قاچاق، نسبت به جمع آوری این قبیل کالاها که در سطح بازار داخلی به وفور قابل مشاهده است، دستور اقدام عاجل داده شود.
واردات لوازم خانگی از سال ۱۳۹۷ به کشور ممنوع است و عمده کالاهای خارجی در بازار، قاچاق هستند. پیش از این دبیر کل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران گفته بود که حجم بازار لوازم خانگی در کشور شش میلیارد دلار برآورد شده که ۱.۵ میلیارد دلار قاچاق است.
در این میان انجمنهای فعال در حوزه تولید لوازم خانگی معتقدند با توجه به مشکلات ارزی امکان آزادسازی واردات نیست و حتی اگر واردات هم آزاد شود به دلیل هزینههای پایین قاچاق، کالا همچنان از راههای غیرقانونی وارد کشور خواهد شد، چراکه قاچاقچیان سوخت زیر ۳۰۰۰ تومان را از کشور خارج میکنند، در خارج به قیمت بالای ۴۰ هزار تومان میفروشند و با این پول لوازم خانگی به کشور وارد میکنند.