به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، ظرفیت تولید نهایی این میدان ۳۰ هزار بشکه تعریف شده است. میدان نفتی سهراب در استان خوزستان بهعنوان یکی از میدانهای بیستویکگانه مشترک شناخته میشود که به لحاظ سرمایهای و عملکردی دارای اهمیت است.
این میدان به فاصله ۱۱۵ کیلـومتری شـمال غـرب شهر اهـواز، در منطقه هورالعظیم و در مجاورت خط مرزی ایران و عراق قرار گرفته است. نفت درجا و نفت قابل استحصال این میدان حدود ۲ میلیارد و ۱۵۰ میلیون بشکه است.
توسعه و بهرهبرداری از میدان سهراب با پیچیدگیهای منحصربهفردی همراه است که اهمیت توسعه این میدان را بالا میبرد.
به منظور برداشت حداکثری از میدان مشترک سهراب با هدف رسیدن به تولید ۳۰ هزار بشکه در روز نفت خام، استفاده حداکثری از ظرفیت شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید E&P))، توسعه زیرساختهای اجتماعی و اقتصادی استان خوزستان همسو با برنامههای دولت سیزدهم و مجلس شورای اسلامی برای برداشت حداکثری از میدانهای مشترک و خدمت به مردم محروم منطقه، با تهیه مطالعات زیست محیطی و اخذ مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست، تنفیذ و عملیات اجرایی طرح توسعه و بهرهبرداری میدان سهراب آغاز شد.
در این طرح حفر ۲۰ حلقه چاه، تعمیر دو حلقه چاه موجود، مجهز کردن ۱۴ چاه تولیدی به پمپهای درونچاهی و احداث تأسیسات روسطحی شامل ایستگاه پمپاژ نفت، حدود ۱۶۰ کیلومترخطوط لوله جریانی، حدود ۶۰ کیلومتر خطوط لوله انتقال، شبکه برق و سیستمهای اندازهگیری در دستور کار قرار دارد که با اجرای آن پیشبینی میشود حدود ۴۰۰۰ فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم در استان خوزستان و کشور ایجاد شود.
همچنین امروز پروژه انجام آزمایش ایستایی آب و تعمیرات فوری خط لوله ۲۰ اینچ انتقال نفت لبسفید – قلعهنار در محدوده شیرخانه جانه تا واحد مارون ۶ (پروژه شماره ۰۰۲۱۲) که وظیفه انتقال نفت تولیدی واحدهای بهرهبرداری لبسفید و قلعهنار را به تأسیسات پاییندست برای صادرات بهعهده دارد (برای انتقال ۵۰ هزار بشکه نفت واحدهای قلعه نار/لب سفید/کبود/ بالارود) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت به بهرهبرداری رسید.
این خط لوله بهدلیل قدمت و فرسودگی بیش از حد و خوردگیهای متعدد داخلی و خارجی با توجه به عبور از زمینهای کشاورزی روستاها و تقاطع با اتوبان اهواز – اندیمشک دارای ریسک بهرهبرداری بالایی بود، از این رو به مدت سه سال از سرویس عملیاتی خارج بوده است و بهمنظور امکان بهرهبرداری دوباره از این خط لوله پروژه یادشده طراحی و اجرا شد.
این پروژه به مدت ۱۳.۵ ماه و با اعتباری بالغ بر ۸۵۰ میلیارد ریال انجام و تاکنون ۶۵۰ میلیارد ریال از این اعتبار هزینه شده است. حدود ۱۰۰ کیلومتر از این خط لوله با فشار حدود ۴۰۰ پام تحت آزمایش ایستایی با آب قرار گرفت که به دلیل نشتی حین آزمایش ایستایی اقدامهایی همچون جوشکاری ۱۱ غلاف فلزی روی خط لوله، تعویض ۳۷۲ متر از خط لوله، ۲۱۰ هزار مترمکعب خاکبرداری از روی خط لوله و مدفون کردن دوباره آن و تعویض ۲ هزار متر از پوشش خط لوله انجام شده است.
امروز طرح افزایش تولید نفت خام میدان چشمهخوش نیز با هدف اصلی تولید برآوردی تجمعی اضافی حدود ۱۶۷ میلیون بشکه به بهرهبرداری رسید.
میدان نفتی چشمهخوش در جنوب استان ایلام و شمال غربی استان خوزستان قرار دارد. این میدان به همراه میدانهای دالپری و پایدار شرق از جمله میدانهای در حال بهرهبرداری شرکت نفت و گاز غرب از شرکتهای بهرهبرداری شرکت ملی نفت ایران است که سال ۱۳۹۰ به بهرهبرداری رسیده است.
اجرای این طرح با سرمایهگذاری ۳ میلیارد دلار تعریف شده است و یکی از نقاط کلیدی طرح، رسیدن به تولید زودهنگام (Frist Target Production) است که هدف آن افزایش ۱۰ هزار بشکه نفتخام در روز به خط پایه تولید میدان خواهد بود.
اکنون و پس از گذشت دو سال و نیم از شروع قرارداد و تولید بیش از ۳۳ میلیون بشکه نفت از این میدانها و انجام فعالیتهایی مانند انجام مطالعات مهندسی در بخش روسطحی و زیرسطحی، اتمام عملیات راندن پمپ ESP در دو چاه، اتمام عملیات دو عدد چاه تزریق پساب و اتمام مناقصه ۲۸ بسته کاری و انجام تشریفات مناقصه واگذاری ۱۲ بسته کاری جدید این طرح به بهرهبرداری رسید.
امروز همچنین هشت طرح آموزشی، ورزشی، بهداشتی، راهسازی و فرهنگی از مجموعه پروژههای مسئولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران با اعتبار هزار و ۵۲۳ میلیارد ریال با حضور اوجی افتتاح شد.
طرح افزایش تولید پروژه قلعه نار با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز و خط لوله شادگان با ظرفیت ۲۰ هزار بشکه در روز ، افزایش تولید واحد اهواز متمرکز با ۲۰ هزار بشکه و طرح افزایش تولید گاز به میزان ۲۸ میلیون متر مکعب از خط لوله دریایی فاز ۱۶ پارس جنوبی، طرح توسعه میدانهای چشمه خوش، دال پری و پایدار شرق به میزان ۱۰ هزار بشکه در روز و ۶۰ حلقه چاه میدان آزادگان جنوبی از دیگر طرح هایی بود که امروز با حضور وزیر نفت به بهره برداری رسید.
جواد اوجی صبح امروز پس از بازدید از طرح احداث پتروشیمی ابنسینای اندیمشک از تأسیسات واحد بهرهبرداری و نمکزدایی قلعهنار بازدید کرد؛ تأسیسات واحد بهرهبرداری و نمکزدایی قلعهنار زیر مجموعه شرکت بهرهبرداری نفت و گاز مسجدسلیمان است.