به گزارش اقتصادنگار به نقل از ایسنا، قیمت ارز هفته گذشته روند پرتلاطمی را طی کرد. البته روند صعودی نرخ ارز در بازار آزاد از دیماه و بهدنبال رویدادهای سیاسی منطقه، اما بهآهستگی شروع شده بود. با وجود این، هفته گذشته نرخ ارز از محدوده ۵۲ هزار تومان تا ۵۹ هزار تومان هم پیش رفت. ناآرامیها در یمن و حمله موشکی جمهوری اسلامی ایران به تروریستهای پاکستان در این تلاطمها بیتاثیر نبود.
با وجود این، از روز چهارشنبه هفته گذشته، این روند صعودی معکوس شد و قیمت دلار که در آستانه عبور ۶۰ هزار تومان بود، در یک عقبگرد کامل، روند نزولی به خود گرفت؛ تا جایی که روز گذشته در بازار آزاد، قیمت این ارز آمریکایی از محدوده ۵۸ هزار تومان به ۵۶ هزار تومان هم رسید و به گفته دلالان بازار فردوسی هم، ارز کاهشی بود.
البته نرخ ارز در مرکز مبادله، این روزها برخلاف روند صعودی نرخ ارز در بازار غیررسمی، ثابت مانده بود. همچنین نرخ دلار امروز در مرکز مبادله طلا و ارز به قیمت ۴۲ هزار و ۹۲۰ و نرخ یورو به قیمت ۴۶ هزار و ۳۴۱ تومان مبادله شد.
کارشناسان اقتصادی معتقدند رویدادهای سیاسی تاثیر زیادی بر نرخ ارز دارد. به همین دلیل هم این روزها بازار آزاد شاهد ناآرامیهایی از جنس افزایش نرخ دلار بود. با وجود این، همانطور که نرخ ارز از ابتدای مهرماه و بهدنبال جنگ بین فلسطین و رژیم صهیونیستی تنها به مدت چند روز صعودی بود و به ۵۲ هزار تومان رسید و باز هم به ۵۰ هزار تومان برگشت، روند صعودی هفته گذشته در بازار هم ادامهدار نبود.
در عین حال اگرچه اتفاقات سیاسی، منجر به بروز رفتارهای هیجانی در بازار میشود، کمااینکه هفته گذشته نرخ دلار را به ۵۹ هزار تومان هم رساندند، اما روند معکوس ممکن است کمی آرامتر رخ دهد؛ زیرا به گفته کارشناسان، اطمینان از اینکه دنیای سیاست آرام شده تا به بازار ثابت شود، کمی طول میکشد و به همین دلیل کاهش قیمت ارز آهستهتر رخ میدهد.
با این وجود، تلاش بانک مرکزی در این ماهها این بوده که ثبات را در بازار ارز ایجاد کند و تاکید رئیس کل بانک مرکزی بر کافی بودن ذخایر ارزی هم از همین موضوع حکایت میکند. کارشناسان اقتصادی هم امیدوارند که بانک مرکزی با تدابیر خود از جمله تقویت روزافزون منابع ارزی در دسترس خود و هم اتخاذ سیاستهای ارزی درست و باثبات، در بازار ارز آرامش ایجاد کند.